Pesto można zrobić właściwie z każdych ziół. Może być z bazylii, pietruszki, kolendry, albo mieszane. Ja wykorzystałam trzy zioła, które miałam akurat w domu. Muszę przyznać, że wyszło niezłe 😉
Pesto can be made from any herbs. It can be basil, parsley, coriander, or mixed. I used three herbs that I had at home. I have to admit that it turned out nice;)
Przepis:
- Szklanka zielonej pietruszki / A glass of green parsley
- Szklanka mieszanki świeżych ziół: estragon, tymianek, bazylia / A glass of fresh herbs mixture: tarragon, thyme, basil
- Pół małej czerwonej cebuli / Half a small red onion
- 1 ząbek czosnku / 1 clove of garlic
- 3 łyżki oliwy z oliwek / 3 tbsp of olive oil
- 1 łyżeczka cytryny / 1 tsp of lemon
- 1/2 łyżeczki octu winnego / 1/2 tsp of wine vinegar
- Sól i pieprz / Salt and pepper
Wszystkie zioła i pietruszkę umyć. Cebulę obrać. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i rozdrobnić.
Wash all herbs and parsley. Peel the onion. Put all ingredients into a blender and crush.
Jeden komentarz Dodaj własny